ANTIQUES, ART & DESIGN

Den Haag, 6 juni 2017
 
Haagse verhalen rond het thema arm en rijk gezocht
 
Het Haags Historisch Museum gaat op zoek naar persoonlijke Haagse verhalen en voorwerpen rond het thema arm en rijk. Op zaterdag 17 juni zijn geïnteresseerden tussen 13.00 en 16.00 uur van harte welkom in het museum om hun verhaal te delen tijdens de Topstukkendag. In het Haags Historisch Museum is momenteel de tentoonstelling Arm en Rijk / Rijk en Arm te zien.
 
De Topstukkendag maakt onderdeel uit van het project MijnDenHaag*. Hiermee verzamelt het Haags Historisch Museum het hele jaar door Haagse verhalen bij persoonlijke voorwerpen. Op zaterdag 17 juni wordt in het bijzonder gezocht naar verhalen over het dagelijkse leven binnen een arm of juist rijk Haags gezin. Zo vertelden eerdere deelnemers bijvoorbeeld over een opa die lakei was of hun hulp bij het bereiden van maaltijden in de kerk. De verhalen krijgen een plekje op www.mijndenhaag.org en deelnemers worden gefotografeerd met hun voorwerp.
 
Praktische informatie
De Topstukkendag vindt plaats op zaterdag 17 juni in het Haags Historisch Museum aan de Korte Vijverberg 7 in Den Haag. Inloop is mogelijk tussen 13.00 en 16.00 uur. Deelname is gratis, inclusief koffie/thee en een foto met uw voorwerp. Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk via educatie@haagshistorischmuseum.nl of 070 – 312 30 65.
 
Over de tentoonstelling Arm en Rijk / Rijk en Arm
Den Haag wordt ‘de stad van zand en veen’ genoemd. Een stad waar rijk en arm wonen in aparte werelden. Klopt dat beeld? En is het altijd zo geweest? Het Haags Historisch Museum laat in de tentoonstelling Arm en Rijk/Rijk en Arm van 29 april t/m 3 september 2017 zien hoe en waar de rijke én arme Hagenaars woonden en leefden. Van stadspaleis en buitenplaats tot krotwoning. En van sociëteit tot buurtkroeg.

===========================================================================================================================

Giethoorn, 6 juni 2017

Waarom een ZomerExpositie

In deze zomerperiode waarin vele nationaliteiten ons unieke gebied Wieden Weerribben bezoeken, heeft Galerie Duine-Rhee een ZomerExpositie t/m 24 september. De Galerie is dan op dagelijkse afspraak open, want hopelijk is de zomer een tijd dat niet alles zo strak geregeld is.

Daarom heeft Galerie Duine-Rhee met een keur van diverse kunstaars een ZomerExpositie van de galeriehouder Ineke Rhee. U moet dan denken aan zeefdrukken met haiku’s van Hugo Claus, schilderijen van Henk Heideveld, litho’s Karel Appel, schilderijen van Frea Lenger, collages van Bernadette Brefeld, 3-d schilderijen van Jason Myer, schilderijen van Ronald Beijl, gouaches van Justus Donker, houtsnijwerk van Peter Klashorst, roestvrij stalen bollen en schalen van Ronald A. Westerhuis. Sculpturen van Elisa van den Berg en zilveren sieraden van Hanne Ruiter.

Prijzen tussen de 175 tot 7.500 Euro.

Bundels van de Uitgever Cees Duine: Peter van Straten geïllustreerd door Siegfried Woldhek, Kees Blokland geïllustreerd door Famke Hajonides, Walter Pool, Carla Dura

Geïllustreerd door Martina Wagner-Mohr, Ruth van Rossum, Lomme van der Veer geïllustreerd door Berber van der Veer en Wiegen den Uyl, Ronald Beijl geïllustreerd door Marije Bouman.

Prijzen van 7 tot 75 Euro

Galerie Duine-Rhee en Uitgever Cees Duine organiseren15 jaar tentoonstellingen van voornamelijk hedendaagse poëtisch-abstracte kunst: schilderijen, tekeningen, litho’s, roestvrij stalen- en stenen sculpturen, vilt, mozaïek en sieraden. De uitgever richt zich vooral op het op de markt brengen van kunstboeken, kunstenaarsboeken en poëziebundels. De uitgaven zijn via de mail, telefonisch, in de galerie en omliggende boekhandels verkrijgbaar.

Ineke Rhee en Cees Duine

U bent van harte welkom bij Galerie Duine-Rhee & Uitgever Cees Duine

Molenweg 36/Kloostersteeg

8355 AT Giethoorn

T 0521 - 36 25 70 M 0521 - 36 02 10

giethoorn@duine-rhee.nl

www.duine-rhee.nl en www.ceesduine.nl

Open: zondag 14-17 uur en op dagelijkse afspraak

===========================================================================================================================

Den Haag, 22 september 2016
 
Vanaf 2017 nieuwe rondleidingen door Paleis Kneuterdijk
 
Wegens succes geeft het Haags Historisch Museum in 2017 een vervolg aan de maandelijkse rondleidingen door Paleis Kneuterdijk. Het eerste bezoek vindt plaats op 6 januari. De kaartverkoop gaat aanstaande maandag van start op de website van het Haags Historisch Museum.
 
Sinds een aantal maanden organiseert het museum, in samenwerking met de Raad van State, elke eerste vrijdag van de maand een rondleiding door het paleis. Omdat de rondleidingen voor 2016 al snel waren volgeboekt, is besloten de maandelijkse bezoeken ook in 2017 te organiseren.
 
De rondleiding start bij het Haags Historisch Museum. Na een korte stadswandeling volgt de tour door het paleis, met als hoogtepunten de voormalige balzaal en de Gotische zaal. Een bezoek aan het Haags Historisch Museum (op eigen gelegenheid) is inbegrepen.
 
Over Paleis Kneuterdijk
In 1816 kocht Koning Willem I Paleis Kneuterdijk voor zijn zoon, de latere Koning Willem II, en zijn Russische vrouw Anna Paulowna. Het paleis, ontworpen door de Franse architect Daniël Marot, bleef in koninklijk bezit tot Koningin Wilhelmina het paleis in 1937 verkocht. Het gebouw kreeg diverse bestemmingen en werd in 1967 aangewezen tot rijksmonument. In 1983 nam de Raad van State zijn intrek in het pand. Na jaren van renovatie en nieuwbouw heeft de Raad van State het gebouwencomplex aan de Kneuterdijk in 2011 weer in gebruik genomen en stelt sindsdien groepen in de gelegenheid om, onder leiding van een gids, een deel van het paleis te bekijken.
 
Data en kaartverkoop
De rondleidingen vinden elke eerste vrijdag van de maand plaats om 13.00 uur (m.u.v. 5 mei). Kaarten kosten €12,50 (€7,50 voor Museumkaarthouders) en kunnen vanaf maandag 26 september as. uitsluitend online gekocht worden via de website van het Haags Historisch Museum.